Het “meesterbrein” achter een online vaccin zwendel in Saraburi gearresteerd

~ERGENS NAAR KUNNEN FLUITEN~
(Het niet krijgen)

SARABURI:- Een man die ervan verdacht wordt van het exploiteren van een online vaccin zwendel, dat inmiddels meer dan 300.000 baht van slachtoffers achterover heeft gedrukt, is gisteren in Saraburi gearresteerd.

De politie pakte de 26-jarige Khun Weerasak Suksamdang, vlak voor het TPI Polene-gebouw in het district Kaeng Khoi op en beschuldigde hem van fraude en computercriminaliteit.

Khun Weerasak ontkende aanvankelijk de beschuldigingen en werd overgebracht naar het politiebureau van Muang Udon Thani, waar de klachten over de zwendel tegen hem werden ingediend.

De klagers zeiden dat ze waren opgelicht door een Line-groep genaamd “Vaccine Sinopharm”, die reclame maakte voor een vaccinatie voor 1.800 baht.

De politie zei dat de oplichters beweerden artsen te zijn die overgebleven Sinopharm-doses hadden gekocht van de Thaise federatie van industrie.

Nadat de slachtoffers Het  geld hadden overgemaakt, werden ze uit de Line-groep verwijderd en was contact niet meer mogelijk en u raadt het al………..naar het vaccin konden ze fluiten.

De zwendel leverde meer dan 300.000 baht op van slachtoffers, zo verklaarde de politie van Saraburi.

De eerste vermoedelijke oplichter, Ronakorn Puttaraksa, werd al eerder op 2 juli in Muang Saraburi gearresteerd. De politie zei dat Ronakorn bekende dat hij de Line-groep had opgezet met Weerasak en anderen omdat hij geen baan had.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!