Demonstranten bestormen het ministerie van Volksgezondheid om betere opties voor Covid-19-prikken te eisen

~NIET THUIS GEVEN~
(Het verwachtingspatroon niet waarmaken)

NONTHABURI:- Demonstranten, die zichzelf “Dek Pak Jaew” (kinderen met een grote mond) noemen, kwamen gisteren naar het ministerie van Volksgezondheid in Nonthaburi om van de regering te eisen dat ze alternatieve Covid19 vaccins zouden aanschaffen voor het publiek, inclusief kinderen, en medische professionals.

De demonstranten probeerden het pand te bestormen, maar werden tegengehouden door de opgetrommelde politie tegengehouden.  Vervolgens eisten ze een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, zodat ze hem hun eis persoonlijk konden overhandigen.  Het ministerie stuurde echter zijn woordvoerder Dr. Rungrueng Kitphati om de petitie te ontvangen, dat de demonstranten verder woedend maakte.

De demonstranten waren gewapend met met lijkwaden geklede etalagepoppen, toen hun eis om Anutin te spreken werd afgewezen, goten ze rode verf op de lichamen en staken de poppen in brand.  Beveiligingspersoneel greep echter in en bluste het vuur voordat de situatie escaleerde.  De etalagepoppen die de dode lichamen van Covid19 patiënten te symboliseren werden nadien verwijderd.

Op het moment van het publiceren van deze reportage van The Nation gisteren in de namiddag, verzamelden demonstranten zich bij de poort en wachtten tot Anutin naar buiten zou komen om hen te ontmoeten.

Een bron zei dat de minister niet aan het werk was was omdat hij elders afspraken had en de woordvoerder van het ministerie had gevraagd om de eis namens hem op zich te nemen.

 “Anutin houdt vol dat hij niet van plan om van deze problematiek weg te lopen”, zo voegde de bron eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!