De derde coronagolf in Thailand kan maanden voortduren

~MET TIJD EN STRO RIJPEN DE MISPELS~
(Met wat geduld zal alles goed komen)

BANGKOK:- Het kan meer dan twee maanden duren om de laatste uitbraak van Covid19 virus in Bangkok, dat zich concentreert rond bars en nachtclubs in het district Thonglor te beteugelen, zo liet de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Kiatiphum Wongrajit weten.

De Thaise gezondheidsautoriteiten geloven dat de zich snel verspreidende Britse variant van het virus hoogtij viert in de uitgaansgelegenheden van de hoofdstad.  De uitbraak heeft nu inmiddels 20 provincies bereikt.  

Hoewel het een maand of twee kan duren voordat de coronavirus-situatie in heel Thailand onder controle is, duurt het bij de meeste infecties langer in Bangkok.  

12 ziekenhuizen in Bangkok hebben de Covid19 testen opgeschort vanwege het gebrek aan bedden.  En het leger zet nu veldhospitalen op met 3.000 bedden in tien legerbases.  De zeer besmettelijke variant B.1.1.7 van het virus werd voor het eerst ontdekt in het VK.  

De beste viroloog van Thailand, Yong Poovorawan, gelooft dat de Britse variant mogelijk vanuit Cambodja naar Thailand is gekomen, waar dit type virus ook is gemeld. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!