De hoofdstad van Thailand, Bangkok heropent de isolatiecentra voor covid19 patiënten

BANGKOK:- Als reactie op het stijgende aantal Covid19 infectiesin de hoofdstad zullen binnenkort in alle districten van Bangkok gemeenschappelijke isolatiecentra voor Covid19 patiënten worden heropend.

Gouverneur Chadchart Sittipunt van Bangkok en vice-gouverneur Tavida Kamolvej bespraken over de huidige Covid19 situatie in Bangkok.  Ze legden uit dat de bedden in de ziekenhuizen van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) nu voor meer dan 50% bezet zijn, waarbij de meeste patiënten ofwel ouderen ofwel chronisch zieken zijn.

Met ongeveer 2.000 bevestigde infecties per dag, hebben BMA-districtskantoren de opdracht gekregen om gemeenschapsisolatiecentra voor te bereiden op heropening.  Medicijnen, voorraden en personeel worden klaargehouden voor de isolatiecentra.  De GGD’en fungeren als eerste aanspreekpunt voor patiënten voordat ze worden overgebracht naar een BMA-ziekenhuis.

Volgens de vice-gouverneur zijn infecties onder studenten in door BMA geleide scholen meestal oudere studenten, terwijl jonge kinderen slechts 1% van de schoolinfecties uitmaken.  437 BMA-scholen zijn aangespoord om voorbereidingen te treffen om indien nodig over te stappen op online lessen, hoewel de lessen op locatie voorlopig doorgaan.  Een directeur kan overwegen de school voor drie dagen te sluiten als een infectiegolf zich buiten een klas verspreidt.

Gouverneur Chadchart deed een beroep op het publiek, met name leden van de “608” kwetsbare groep, om zich te laten vaccineren tegen het Covid19 virus

Hij wees er echter op dat de BMA geen mondkapjes kan verplichten omdat de maatregel moeten voldoen aan de richtlijnen van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA.

 De CCSA heeft haar bezorgdheid geuit over activiteiten die veel publiek trekken, zoals:  B. ​”Music in the Garden”-evenementen en filmvertoningen in de buitenlucht.  De gouverneur zei dat mensen het advies zullen krijgen om te allen tijde hun mondkapje te dragen en sociale afstand te bewaren.  De gouverneur voegde eraan toe dat hij een voorbeeld zal stellen voor het dragen van mondkapje in het openbaar door dit te doen tijdens zijn ochtendjoggen, iets wat tot nu toe wel eens vergeten werd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Matichon.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!