Het leven in de maritieme parken in Thailand profiteren van de ineenstorting van het toerisme

THAILAND:- Het volume aan mariene hulpbronnen in Thailand is aanzienlijk toegenomen, wat wordt toegeschreven aan de daling van het aantal toeristen in de afgelopen twee jaar als gevolg van de Covid19 pandemie.

Volgens het departement van maritieme en kusthulpbronnen heeft Thailand 1,74 miljoen rai (278.000 hectare) aan mangrovebossen, 200.000 rai meer dan in 2014. Het land heeft daarnaast ook 40.254,52 rai aan strandbossen.

Het koninkrijk telt 261 doejongs, 3.025 walvissen en dolfijnen en vijf soorten zeeschildpadden.  Het aantal zeeschildpadnesten is gestegen van 413 in 2018 naar 491 in 2020.

Vier zeldzame waterdieren, namelijk lederschildpad, walvishaai, Bryde’s walvis en Omura’s walvis, zijn in 2019 op de lijst van beschermde dieren in Thailand opgenomen.

Thailand heeft ook 149.025 rai aan koraalriffen met 280 soorten.  De schade aan koraalriffen in de Andamanse Zee is echter wel toegenomen, terwijl de koraalriffen in de Golf van Thailand en het oosten matig talrijk waren.

Ondertussen heeft het land 159.829 rai zeegrasweiden, waarvan 64 procent matig overvloedig was. Thailand heeft ook 3.151 kilometer kust, waarvan 2.356,76 kilometer vrij is van kusterosie.

Aan de andere kant, spoelden er in 2020 helaas 536 zeeschildpadden, 248 walvissen en dolfijnen en 17 doejongs op de kust aan en stierven een nare dood. Tot 80 procent van de zeeschildpadden en doejongs was gestorven als gevolg van visgereedschap, netten en bootpropellers, terwijl 65 per  cent van de dolfijnen en walvissen was gestorven als gevolg van een natuurlijke ziekte.

De directeur Sophon Thongdee van het departement van maritieme en kusthulpbronnen zei, dat het aantal doejongs en lederschildpadden is toegenomen en dat het waarschijnlijk nog verder zal toenemen.

Hij voegde eraan toe dat de departement ook een plan heeft om de populatie doejongs, walvissen, dolfijnen en lederschildpadden te vergroten.

Het departement streeft ernaar om tegen 2032 300.000 rai mangrovebossen te laten groeien, 280 doejongs in 2022 te vergroten, het aantal zeldzame waterdieren dat aanspoelt op de kust te verminderen, problemen met plastic afval aan te pakken en participatie van verschillende sectoren te bevorderen om het milieu te behouden, zo verklaarde directeur Thongdee.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!