Een waarschuwing voor diegene die graag in Thailand een jointje roken

THAILAND:- De politie kan mensen aanbevelen om te stoppen met het roken van cannabis en/of hennep omdat hun rook en geur als hinderlijk worden beschouwd onder de publieke gezondheidswet, zo vertelde een hooggeplaatste  ambtenaar.

De plv.  secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, dr.  Thongchai Keeratihattayakorn, zei dat politie zelf kunnen ondernemen zonder op klachten te wachten.

Hij wees er duidelijk op dat vanaf donderdag (9 juni) van hennepextract met tetrahydrocannabinol meer dan 0,2 procent wordt beschouwd als een verdovend middel.

Hij zal een korte termijn verzoeken naar verwante instanties sturen om wetten uit te vaardigen die voorkomen dat cannabis en/of hennep oneigenlijk gebruiken in voorbereiding van de Canbis-Hennepwet, die mensen vooruit van kracht wordt.

“Het ministerie heeft een brief bij het Office of the Consumer Protection Board [OCPB] om wetten uit te vaardigen die voorkomen dat mensen cannabis en hennep voor recreatieve activiteiten gebruiken”, zei hij, eraan toevoegend dat de OCPB wetten die verband houden met  deze kwestie.

Hij vertelde ook dat het medisch cannabis instituut van Thailand de  mensen bewust zal maken om ervoor te zorgen dat ze cannabis en op de juiste manier gebruiken.

Ondertussen zei de secretaris-generaal van de Food and Drug Administration, dr.  Paisarn Dunkum, dat Sectie 25 (4) van de Public Health Act duidelijk omschreven dat rook en geur van cannabis en hennep als hinderlijk worden gezien, in de vorm van rook van tabak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!