Sexy make-over van Thaise rijkdomgodin ‘Nang Kwak’ gaat viraal als heiligschennis over social media in Thailand 

PATHUM THANI:- De controversiële sexy make-over, gemaakt door een tatoeëerder van een Thaise godin gaat viraal door het land van de lach.

Khun  Ajarn Joe, tatoeëerder van beroep, veranderde het traditionele kostuum van een Thaise rijkdomgodin, ‘Nang Kwak’, in een sexy jurkje en zette daarmee het Thaise Facebook gebeuren mee in brand.

De reacties op de post zijn gemengd, waarbij sommigen de make-over hartstochtelijk verdedigen, terwijl anderen het heiligschennend en zeer ongepast vinden.

De godin van rijkdom en geluk, of Nang Kwak, wordt voorgesteld in een beeld of amulet van een vrouw in een wenkend gebaar.  Nang betekent vrouwen, en Kwak betekent wenken.  Het cijfer is populair onder Thaise ondernemers, vooral restauranteigenaren, omdat Thais geloven dat Nang Kwak geluk, rijkdom en voorspoed zal brengen aan degenen die bidden.  Het plaatsen van haar afbeelding bij de ingang van een restaurant kan immers meer klanten trekken.

Een Facebook-pagina van de tattoo-studio in de centrale provincie Pathum Thani, คุ้มมนต์เสน่ห์ สักยันต์ไทยและเครื่องราง (Khum Monsanae Tattoo and Amulet), plaatste foto’s van de sexy Nang Kwak die een onthullend shirt draagt ​​met haar rondborstige decolleté in verschillende kleuren, waaronder  paars, roze, oranje en rood.  Het beeld wordt beschouwd als het meest sexy amulet in Thailand, dus toen de foto’s op Thaise sociale media circuleerden, zo meldden verschillende reguliere Thaise nieuwszenders deze openbaring

Khun Ajarn Joe staat bekend om zijn traditionele Thaise tattoo-patronen, waarvan wordt aangenomen dat ze geluk, rijkdom, macht en kracht brengen aan mensen die ze op hun lichaam hebben.  Ajarn Joe liet de media weten dat hij een nieuw ontwerp van Nang Kwak wilde aanbieden om de aandacht van een nieuwe generatie klanten te trekken, maar houdt vol dat mensen nog steeds kunnen bidden voor geluk en geld zoals ze doen met de traditionele religieuze amuletten.

Ajarn Joe voegde eraan toe dat de sexy make-over van Nang Kwak erg populair is bij zijn buitenlandse klanten.  Hij verkoopt het in het buitenland in China, Taiwan, Hong Kong, Singapore en Maleisië voor 3.999 baht per beeldje.  Dit is veel duurder dan een gewone, die minder dan 500 baht kost.

Veel mensen die tegen de nieuwe look zijn, vinden dat het niet gepast is en ruïneert de traditionele Thaise overtuigingen en de boeddhistische religie.  Het kostuum ziet er te sexy uit en het beeld is alleen voor geld gemaakt.  Veel Thaise mensen geloven echter dat het de perfecte manier is om waarde toe te voegen aan Thaise producten en de cultuur en overtuigingen van het koninkrijk wereldwijd te verspreiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!