Het leger van Thailand haalt man van de weg die 1350 kilometer van Songkhla naar Buriram liep

PHATTALUNG:- Een Thaise man die zijn baan verloor in de zuidelijke provincie Songkhla, besloot terug te lopen naar Buriram in het noordoosten van Thailand.  Na 12 dagen wandelen struikelde de 42-jarige man bij een legerkazerne in de provincie Phattalung, de volgende provincie.  De soldaten zagen hem vallen en besloten hem te verzorgen en betaalde uiteindelijk zijn treinkaartje terug naar Isaan.

De in Buriram geboren, Khun Choi verhuisde ongeveer zeven maanden geleden naar Songkhla om te werken op een rubberplantage in het district Na Thawi.  Hij was van plan geld te verdienen om naar zijn familie thuis in Isaan te sturen.  Aanvankelijk verdiende hij ongeveer 300 baht per dag met het kappen van rubberbomen.

Naarmate de maanden verstreken, zei Choi dat het werk steeds schaarser werd en dat hij nauwelijks geld verdiende.  Hij stuurde geen geld naar huis zoals gepland en hij miste zijn 11-jarige dochter en oma, dus besloot hij op 5 september naar huis terug te keren. Khun Choi had echter geen geld of telefoon, dus moest hij de reis – die minstens 18 uur zou duren – te voet ondernemen.

Khun Choi liep 300 kilometer in 12 dagen en sliep onderweg bij tempels, waar boeddhistische monniken hem eten en water gaven.  Hij stak slechts één provinciegrens over in bijna twee weken wandelen.

Deze week viel hij bij legerkazerne in de provincie Phattalung en vroeg de toegesnelde soldaten wat water.  Aanvankelijk dachten de soldaten dat hij een of andere crimineel was en brachten ze hem binnen voor verhoor.

Het leger vertelde Choi dat ze zouden betalen voor zijn vliegticket om terug naar Buriram te vliegen. Choi zei echter dat hij niet zeker wist hoe hij een vliegtuig moest nemen.  In plaats daarvan gaf het leger hem 1000 baht contant en zette hem af bij het treinstation.

Khun Choi nam een ​​13-uur durende reis van Phattalung naar het treinstation van Hua Lamphong in Bangkok.  Van daaruit nam hij een acht uur durende trein van Bangkok naar Buriram.

Bij aankomst in Buriram bond Choi’s 81-jarige oma La een touwtje om Choi’s pols als een gebaar van dankbaarheid.  La zei dat ze medelijden had met het feit dat haar kleinzoon 300 kilometer door Zuid-Thailand had gelopen.

Khun La bedankte het leger voor het helpen van Choi en vroeg zich af hoe lang het hem zou hebben gekost om thuis te komen als hij de hele reis had gelopen.  De afstand tussen Songkhla en Buriram is 1350 kilometer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!