Drugsdealer ondergaat plastische chirurgie om aan politie van Thailand te ontsnappen

BANGKOK:- Een Thaise drugsdealer probeerde er “Koreaans” uit te zien, zodat de politie hem niet kon oppakken. Hij ging zelfs zo ver dat hij plastische chirurgie gebruikte, waardoor hij er haast onherkenbaar uitzag.

Het lijkt een beetje op de film Face/off, waarin John Travolta en Nicholas Cage van gezicht wisselen. Thaise drugsdealer Saharat Sawangjaeng gebruikte niet alleen extreem veel plastische chirurgie om Koreaans te lijken, hij had zichzelf ook een andere naam gegeven: Seong Jimin.

Sawangjaeng was namelijk van plan om naar Zuid-Korea te verhuizen. “Ik wil een nieuw leven beginnen. Ik vind Thailand saai”, zegt Sawangjaeng in een arrestatievideo. Goed voorbereid was hij echter niet. Hij spreekt geen woord Koreaans.

Sawangjaeng was geen onbekende bij de politie. Hij werd al drie keer opgepakt, maar wist elke keer uit de gevangenis te ontsnappen. Nu bleef de drugsdealer drie maanden voortvluchtig, totdat hij opnieuw werd gearresteerd. De politie was echter geschokt toen ze zagen dat zijn huidige gezicht helemaal niet meer leek op zijn originele gezicht.

MDMA
De man werd gearresteerd in Bangkok. Agenten vonden maar liefst 290 xtc-pillen bij Sawangjaeng. Hij wordt nu verdacht van het importeren van MDMA. Sawangjaeng heeft ook bekend dat hij op het dark web MDMA met cryptomunten kocht.

Politiechef Theeradej Thammasutee zegt dat de drugsdealer een van de grootste oorzaken van de MDMA-epidemie in Bangkok is. “Hij is een drugsbaas van maar 25 jaar oud die MDMA uit Europa smokkelde.” De politie onderzoekt nu ook mogelijke sporen in het buitenland.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Nieke Wensveen
Bron: the Indenpendent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!