Het lakse optreden in de de “Boss” Vorayuth-affaire ondermijnt het vertrouwen in de Thaise rechtsstaat 

BANGKOK:- Het gebrek aan actie in de “Boss” Vorayuth-affaire ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat in Thailand. Het is een beruchte zaak die internationale persaandacht heeft gekregen vanwege de prominente rol van de verdachte en de omstandigheden rond de dood van een politieagent tijdens zijn dienst in september 2012. Het valt nog te bezien of de nieuwe regering van premier Srettha Thavisin de kwestie zal aanpakken of dat deze genegeerd zal blijven worden.

Te midden van een enorme schandaal- en corruptiezaak die zich voordeed over de operaties van de Koninklijke Thaise Politie in Nakhon Pathom, werd het kabinet van de premier vorige week ook herinnerd aan de aanhoudende controverse over het onvermogen om de erfgenaam van het Red Bull-fortuin te arresteren en te vervolgen, een lange tijd Een sudderende kwestie die het vertrouwen van het Thaise publiek in de rechtsstaat in het koninkrijk aanzienlijk heeft ondermijnd. 

De nationale anticorruptiecommissie, het NACC, heeft vorige week een rapport ingediend waarin zij de nieuw benoemde minister van Onderwijs, politie-generaal Permpoon Chidchob, de schuld geeft van een ‘kleine’ rol in de controverse sinds zijn tijd als hoge politieagent tijdens de affaire. 

Er werd ook onthuld dat Vorayuth Yoovidhya, oftewel ‘Boss’, momenteel niet op de Interpol-lijst staat van voortvluchtigen die door de Thaise autoriteiten worden gezocht, ondanks dat hij in oktober 2020 door de Koninklijke Thaise Politie op die lijst is geplaatst.

Khun Niwatchai Kasemmongkol, secretaris-generaal van de nationale anticorruptiecommissie, dat premier Srettha Thavisin een dossier had ontvangen over mensen die door de commissie worden onderzocht in verband met de controverse rond Red Bull-telg Vorayuth Yoovidhya, oftewel ‘baas’, die in 2012 Thailand ontvluchtte een aantal aanklachten ontlopen en blijft zich onttrekken aan arrestatie en vervolging wegens de moord op de 47-jarige politie-sergeant Wichian Klanprasert op Sukhumvit Road in Bangkok in de vroege uren van 3 september 2012.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: aseannow.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!