Inmiddels hebben 50.000 Thaise restaurants de servet al in de ring gegooid

~IN DE RING GOOIEN~
(Het voor gezien houden, ergens mee stoppen)

BANGKOK:- Net als in Nederland hebben de uitbaters van restaurants in Thailand hun oproep tot steun van de overheid herhaald.  Ze bekritiseren dat, ondanks staatsprogramma’s voor verschillende industrieën, de restauranthouders nog steeds géén hulp hebben gekregen.  

De president van de Thaise restaurant associatie, Khun Taniwan Koonmongkon zei dat de pandemie een enorme impact heeft op restaurants.  Ongeveer 50.000 restaurants hebben het opgegeven en nog eens 50.000 staan ​​op het punt de servet in de ring te gooien.  

De associatie wil dat de overheid een snel leningprogramma aanbiedt van 300.000 tot 500.000 baht voor elke restaurantuitbater, waarbij de betaling van btw zes maanden wordt uitgesteld en 30 procent korting op de water- en elektriciteitsrekening.  

Khun Taniwan voegde eraan toe dat restaurantexploitanten de routekaart van de premier verwelkomden om het land binnen 120 dagen volledig open te stellen voor buitenlandse toeristen, maar een dergelijk plan zal de industrie niet helpen als de regering niet reageert op de eisen van restauranthouders. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!