Het kleine in West-Thailand aangetroffen olifantenhummeltje Thanwa heeft het jammergenoeg niet gered

SUPHANBURI:- Thanwa, een olifantenkalfje die werd behandeld in de Bueng Chawak Zoo in Suphan Buri, is dinsdagavond overleden nadat haar toestand verslechterde, zo liet de dierentuin weten.

Volgens de dierentuin is Thanwa gisterochtend om 8.24 uur overleden. Inwoners van tambon Khao Chot in het Si Sawat-district vonden Thanwa na hevige regenval en plotselinge overstromingen op 27 november gewond en gescheiden van haar kudde.

LEES OOK > https://ollekebolleke.info/door-haar-kudde-in-de-steekgelaten-babyolifantje-in-thailand-gered-van-de-dood/

Ze namen contact op met ambtenaren van het Khuean Srinagarindra National Park in Kanchanaburi, die op 29 november de zorg over de babyolifant kregen. 

Op 3 december werd Thanwa overgebracht naar het Bueng Chawak Wildlife Management Centre, waar dierenartsen constateerden dat ze meerdere verwondingen had opgelopen na een val in het bos in de natte omstandigheden. Sindsdien werd Thanwa verzorgd door dierenverzorgers en dierenartsen in het centrum. 

Afgelopen dinsdagavond begon Thanwa echter rusteloos te lijken. Om 8 uur de volgende dag reageerde ze niet op aanrakingen van het personeel. Het team probeerde haar te reanimeren, maar kon haar niet redden. 

GEREDDE TIJGERWELPEN
Afzonderlijk liet een woordvoerder van Nationale parken weten dat de recente koudegolf heeft geleid tot de dood van een geredde tijgerwelp. Khun Chaiwat Limlikhitaksorn, directeur van het Ubon Ratchathani-kantoor van de DNP, zei dat hij dinsdag op de hoogte was gebracht dat een van de tijgerwelpen die autoriteiten had gered van smokkelaars was overleden, ondanks de inspanningen van de dierenarts team. 

Khun Chaiwat verklaarde gisteren dat Kham Daen, de drie maanden oude tijgerwelp, een longontsteking bleek te hebben opgelopen door het koude weer. De tijgerwelp werd ziek toen de temperatuur vorige week plotseling daalde in de provincie Ubon Ratchathani, zei hij. Bovendien toonde een röntgenfoto van het lichaam van de welp aan dat hij mogelijk ernstige buikpijn had, aangezien dierenartsen gasbellen in zijn maag ontdekten, zo vertelde khun Chaiwat. Hij zei dat er ook gasbellen werden gevonden in de andere drie tijgerwelpen. Er wordt echter bevestigd dat ze gezond zijn. Hij zei dat alle vier de tijgerwelpjes pas twee maanden oud waren toen ze op 15 november in Laos werden gered van de smokkelaar, een Thaise staatsburger. Hun immuunsysteem zal naar verwachting kwetsbaarder zijn voor ziekten in vergelijking met tijgerwelpen die door hun moeder worden verzorgd, aldus khun Chaiwat.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: ประชาสัมพันธ์ กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: ประชาสัมพันธ์ กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!