Het kabinet van Thailand wil dieselprijs tot eind oktober beperken

BANGKOK:- De Thaise regering zal de dieselprijzen tegen het einde van de maand beperken tot 30 baht per liter om de kosten van levensonderhoud voor consumenten te verlagen naarmate de wereldwijde olieprijzen stijgen, zo liet de minister van Energie, khun Supattanapong Punmeechaow.

De kortetermijnsteun kan indien nodig worden verlengd, zo vertelde vice-premier Supattanapong, die tevens minister van Energie is, gisteren tijdens een persconferentie.

“Als de wereldwijde olieprijzen blijven stijgen, hebben we nog steeds ruimte”, zei hij, eraan toevoegend dat de prijzen voor sommige soorten diesels vanaf vandaag zouden worden verlaagd en sommige vanaf 11 oktober.

De subsidie ​​zal worden gefinancierd door een oliefonds ter waarde van 11 miljard baht en een lening indien nodig, zei Supattanapong.

De regering heeft onlangs ook de prijzen voor vloeibaar petroleumgas (LPG) bevroren tot eind januari. De overheidssubsidies hielpen de totale inflatie laag te houden, die in augustus uitkwam op min 0,02%.

De overheid heeft ook een aantal maatregelen genomen om de door de pandemie getroffen consumenten en bedrijven te helpen. Na een klap van de coronauitbraak en strengere inperkingsmaatregelen die in juli en augustus zijn opgelegd, zal de economie nu met hogere export en consumpties gaan verbeteren, zo vertelde khun  Supattanapong.

“Het vierde kwartaal zou een stuk beter moeten zijn en de groei voor het hele jaar zal waarschijnlijk positief zijn”, zei hij.

Vorige week hield de centrale bank haar prognose voor de economische groei in 2021 op 0,7%, terwijl de minister van Financiën een groei van 1,3% verwacht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!