15.696 huishoudens in Ayutthaya getroffen door de overstromingen, slachtoffers wachten nog steeds op hulp

AYUTTHAYA:- Minstens 15.696 huishoudens zijn door overstromingen in de provincie Ayutthaya getroffen, zo lieten provinciale functionarissen aan de Thaise pers weten, onderwijl wachten er nog steeds mensen in moeilijk bereikbare gebieden op hulp van de overheid.

Volgens officiële cijfers zijn 16 districten in Ayutthaya zwaar getroffen door de ergste overstromingen in de provincie sinds 2011.

De vier zwaarst getroffen districten stroomafwaarts van de Chao Phraya-dam in Ayutthaya zijn Phak Hai, Sena, Bang Ban en Bang Sai.

Het Koninklijk irrigatie departement vertelde dat er waterpompen geïnstalleerd waren om de afvoer te versnellen, aangezien er tussen vandaag en overmorgen een moessonstorm in de centrale regio’s kan worden verwacht.

Khun Aswin Kwanmuang, de gouverneur van Bangkok, zei maandag dat de overstromingssituatie in Bangkok onder controle is, het waterpeil over het algemeen gelijk is gebleven en niet tot kritieke niveaus zal stijgen.

Elf gemeenschappen in negen districten in Bangkok zijn echter in staat van paraatheid gebracht, waaronder Bang Sue, Dusit, Phra Nakhon, Samphanthawong, Bang Kho Laem, Yan Nawa, Khlong Toei, Bangkok Noi en Khlong San.

 We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Enquirer
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!