Het kabinet van Thailand trekt ruim 2 miljard baht uit voor infrastructuurreparaties

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft gisteren 2,13 miljard baht uit de nationale begroting voor 2022 gereserveerd voor het herstel van infrastructuur welkeis beschadigd door talloze overstromingen.

Het afgelopen regenseizoen tussen mei en oktober zorgde voor zware regenval en daaropvolgende overstromingen in veel provincies in Thailand, met schade aan nationale snelwegen en landelijke wegen tot gevolg.

Het snelweg departement alsook die van landelijke wegen hebben inmiddels al ongeveer 8 miljard baht uitgegeven aan het repareren van 663 wegen in 31 provincies.

Volgens het nieuwe budget krijgt het snelweg departement 1,65 miljard baht en het departement van landelijke wegen 476,44 miljoen baht om meer wegen te repareren die door overstromingen zijn beschadigd.

Het snelweg departement is van plan het geld te gebruiken om de infrastructuur in Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Kalasin, Kamphaeng Phet, Nakhon Sawan, Ayutthaya, Phetchabun, Lopburi, Sukhothai, Kanchanaburi en Tak te repareren.

 Het departement van landelijke wegen zal ondertussen wegen herstellen in Chiang Mai, Mae Hong Son, Chaiyaphum, Nakhon Sawan, Kamphaeng Phet, Sukhothai en Ranong.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!