Het kabinet van Thailand knikt instemmend voor het PR-plan om buitenlandse investeringen aan te trekken

BANGKOK:- Het Thais kabinet heeft groen licht gegeven voor een plan om dit jaar maximaal 100 vreemdelingen en 50 staatlozen een permanente verblijfsvergunning (PR) in Thailand te verlenen, zo heeft de plv.  regeringswoordvoerder, Traisuree Taisaranakul bekend gemaakt.

Het kabinet keurde ontwerprichtlijnen van het kabinet van de premier en het ministerie van Binnenlandse Zaken goed met betrekking tot vreemdelingen die een permanent verblijf in Thailand zoeken.

Beide richtlijnen werden door de Nationale immigratiecommissie goedgekeurd. Deze commissie heeft wel een limiet gesteld voor niet-Thais om permanent verblijf in Thailand te krijgen op niet meer dan 100 buitenlanders per jaar en niet meer dan 50 staatlozen per jaar.

Khun Traisuree zei dat de stap bedoeld is om buitenlanders aan te moedigen om in Thailand te investeren en te werken.

“Dit is een manier om investeringen in het land aan te trekken en tegelijkertijd het vertrouwen van buitenlandse investeerders te vergroten”, zo voegde ze eraan toe.

Dit beleid zou ook kunnen helpen bij het aanmoedigen van buitenlanders die van plan zijn om permanent met hun gezin in Thailand te gaan wonen, aldus de woordvoerster.

Ze vertelde dat buitenlanders verschillende redenen hebben om permanent verblijf in dit land te zoeken.  Sommigen van hen komen hier voor werk en investeringen, terwijl anderen bij hun familie, echtgenoten of kinderen blijven wonen.

Khun Traisuree zei dat de Thaise economie zou profiteren van capabele buitenlanders die zaken willen doen of willen investeren in het land, omdat ze hier meer banen en inkomens zouden kunnen creëren.

“De Thaise economie wil immers nog steeds meer investeringen uit het buitenland”, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!