Dit is wat sommige kinderen in Thailand als lunch voorgeschoteld krijgen, één hapje van 21 baht

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Het Sanook News rapporteerde het bericht over de matige lunches nadat een bekende website de magere portie en slechte kwaliteit van een schoollunch aan het licht bracht. Het zou 21 baht kosten – de media schreef dat ze “medelijden met de kinderen” zouden hebben.

De pagina, die zich vertaalt naar ​”Als je beroemd wilt worden …” toonde de lunch van een kleuterschool in Prachuap Khiri Khan, de provincie op weg naar het zuiden, en riep op tot een onderzoek.

Ze wilden weten of de bedrijven die de lunches verzorgen, geld in eigen zak gestoken hebben, iets wat in het land van de glimlach niet ongewoon is.

Volgens de verschillenden compartimenten op het dienblad — dat fruit en een gezonden items moesten bevatten zodat de kinderen een redelijk uitgebalanceerd dieet zouden krijgen — waren gewoon leeg.

Er zijn de afgelopen jaren veel van dergelijke verhalen geweest, waarbij het Thaise publiek ervan overtuigd was dat schoolhoofden budgetten toekennen en onderwijsautoriteiten een oogje dichtknijpen voor corruptie, zo schrijft Sanook News.

De posting roept de media op om de zaak op te nemen en te onderzoeken.

Het is niet verrassend dat de school in het door smaad geteisterde Thailand niet bekend is gemaakt, daar mag u zelf één mening over vormen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News  
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!