De ondernemers uit het midden en kleinbedrijf in Thailand eisen opschorting van het geplande verhoging brandstoftarief 

THAILAND:- De voorzitter van de Thaise vereniging voor het midden en kleinbedrijf, heeft names de leden aan de regering gevraagd om de verhoging van het voorgestelde brandstoftarief in september uit te stellen, omdat ze worstelen om het hoofd boven water te houden te midden van toenemende economische problemen.

Naar verwachting zullen tijdens de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne blijven stijgen, het elektriciteitstarief in Thailand omhoog stuwt.

Eerder zei de regelgevende commissie voor energie dat Thais te maken kunnen krijgen met hogere elektriciteitsrekeningen, aangezien het elektriciteitstarief tussen september en december van dit jaar tot een recordhoogte van 4,4 baht per kilowattuur is gestegen.

De Thaise autoriteiten moeten manieren vinden om de elektriciteitstarief te begrenzen om de pijn van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) te verlichten, zo verklaarde de verenigingsvoorzitter, khun Sangchai Theerakulwanich.

“De ondernemers kunnen het zich niet veroorloven om de hogere elektriciteitskosten te betalen, terwijl de grondstofprijzen en arbeidskosten ook stijgen”, zei hij.

Hogere elektriciteitstarieven zijn grotendeels te wijten aan de noodzaak om meer vloeibaar aardgas (LNG) te importeren, dat duur is maar momenteel als een belangrijke brandstof voor elektriciteitsopwekking dient. Gas is goed voor 60% van de brandstof die wordt gebruikt voor elektriciteitsopwekking in Thailand.

Een daling van de gastoevoer uit binnenlandse bronnen in de Golf van Thailand zette de autoriteiten ertoe aan meer LNG te importeren.

De vereniging drong er bij de regering op aan om het nationale energiebeheersysteem serieus te hervormen om de kosten beter te beheersen en het gebruik van meer hernieuwbare energie op de lange termijn te bevorderen. Hij roept de regering ook op om de gestegen grondstofprijzen aan te pakken, vooral voor meststoffen en tarwe.

“De regering zou moeten praten met bedrijven die deze goederen importeren of helpen bij het vinden van nieuwe markten”, zei Sangchai. “Deze oplossingen zijn beter dan alleen de productiekosten beheersen.”

Het bedrijfsleven is daarnaast ook bezorgd dat de Bank of Thailand dit jaar waarschijnlijk de rente zal verhogen, wat ondernemers met meer financiële kosten zal belasten.

“Naarmate niet-renderende leningen van kmo’s toenemen, moeten veel bedrijven mogelijk geld lenen van niet-financiële instellingen, waardoor het risico op verdere slachtoffers van woekeraars toeneemt”, zo zei Khun Sangchai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!