Het kabinet van Thailand keurt het wetsontwerp voor homohuwelijk goed

BANGKOK:- Het kabinetscomité heeft gisteren, 7 juni, groen licht gegeven voor het wetsontwerp voor het homohuwelijk nadat het eerder was afgewezen en in maart een tegenslag had gekregen.

De plv. woordvoerster van de regering, Ratchada Thanadirek, zei na de kabinetsvergadering gistermiddag dat het kabinet het ontwerp van de Life Partnership Registration Act (LPRA) had goedgekeurd.

Het conceptwetsvoorstel heeft tot doel de verbintenis tot samenlevingsrelatie tussen paren van hetzelfde geslacht te ondersteunen, inclusief pleegzorg en andere aspecten van relaties, die niet anders zijn dan heteroseksuele huwelijken.

Kortom, het ontwerp van de Life Partnership Registration Act geeft koppels van hetzelfde geslacht de mogelijkheid om zich te registreren als legale levenspartners, kinderen te adopteren, erfenissen te beheren en te plannen, begrafenisrechten uit te voeren, een echtscheiding aan te vragen en alimentatie te claimen wanneer ze gescheiden zijn. Maar het is hun verboden om met dezelfde partner te hertrouwen.

“Nadat het ministerie van Justitie het wetsontwerp had geraadpleegd en beoordeeld met verschillende leden van LGBTQ-groepen, religieuze groeperingen en academici, vertegenwoordigers van het boeddhisme, het christendom en de islam hebben er géén bezwaar tegen om de wet door te drukken om wet te worden en begrijpen dat Thailand een multiculturele samenleving is”, voegde de plv. woordvoerster eraan toe.

Het wetsvoorstel zal worden voorgelegd aan het parlement voor verdere goedkeuring als wet. Echter, Khun Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid en vice-premier, vertelde de verzamelde pers  als leider van zijn politieke Thaise partij dat sommige van zijn parlementsleden tegen het wetsontwerp in het parlement zullen stemmen, omdat ze van mening waren dat de wet in strijd is met hun religieuze principes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naewna
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!