De Ban Chak Ngaew-markt komt eindelijk weer tot leven na sluiting van een jaar vanwege de Covid19 pandemie 

CHONBURI:- De Ban Chak Ngaew-markt is een antieke Chinese markt met een heerlijke sfeer van een Chinese traditionele gemeenschap. De meeste verkopers daar zijn locals die zowel Thais als half-Chinees zijn die goederen voor hun huis verkopen, dus het meeste eten is huisgemaakt. De markt werd echter gedwongen stil te leggen vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie en zorgen van menigten.    

Afgelopen weekend kwam de markt weer tot leven na een ongelukkige sluiting van een jaar. Zoals te zien is op de foto’s, waren honderden bezoekers, zowel Thais als internationale toeristen, terug, slenterden door de met kraampjes gevulde steeg en stonden in de rij voor hun gekozen kraam. Verkopers waren gekleed in felrode Chinese kleding als een symbool van geluk om klanten te verwelkomen en de heropening te vieren. 

De redactie interviewde een prominente verkoper genaamd “Pao Ui”, een 60-jarige zongzi-verkoper (Chinese kleverige rijstknoedel), die ook in het rood gekleed was. Hij zei dat de markt weer tot leven zou kunnen komen dankzij de nooit veranderende vrijgevigheid van de klanten. De meeste dingen hier waren goedkoop en authentiek; daarom was zijn zongzi in de vroege ochtend uitverkocht. 

Pao Ui nodigde de lokale bevolking en toeristen uit om de Ban Chak Ngaew-markt te bezoeken. Het is elke zaterdag geopend van 3 uur tot 9 uur, wilt u weten waar deze markt zich bevindt, klik dan HIER

Olleke Bolleke in Oost-Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!