Er worden op kort termijn meerdere richtlijnen bekendgemaakt voor heropening van scholen in Thailand

BANGKOK:- Volgens richtlijnen van het ministerie van Onderwijs voor de heropening van scholen moet 85% van de leraren volledig zijn gevaccineerd voordat scholen een combinatie van leren op locatie en online kunnen hervatten.  

De klasgrootte is beperkt tot 25 studenten en ze moeten 1,5 meter van elkaar blijven.  Het 85%-aspect van de richtlijnen was ongeveer 2 weken eerder al genoemd.

De richtlijnen komen via de permanente secretaris van het ministerie van Onderwijs, Khun Supat Champathong, die de nieuwe parameters aankondigde voorafgaand aan het nieuwe schoolsemester, dat in november begint.  

Het wordt aanbevolen dat ouders en leerlingen zich laten vaccineren om in overeenstemming te zijn met de richtlijnen van de ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid.

Aanstaande maandag start de massale vaccinatie van scholieren tussen de 12 en 18 jaar.  Studenten krijgen hun tweede dosis 3 weken daarna.  Vanwege Covid zijn sinds het eerste semester van het studiejaar 2021 in het hele land Thaise scholen gesloten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!