Het kabinet van Thailand geeft groen licht voor aantrekkelijke  belastingvoordelen voor de aanschaf van elektrische voertuigen

BANGKOK:- Als u tussen 1 oktober 2024 en 30 september 2025 een elektrisch voertuig koopt, krijgt u tot 80 procent. Deze belastingverlaging kreeg tijdens de kabinetsvergadering  van deze week groen licht.  Het kabinet keurde ook belastingvrijstelling goed voor elektrische voertuigen die in een belastingvrije zone worden geassembleerd of geproduceerd.

Om in aanmerking te komen voor belastingvrijstelling, moeten elektrische voertuigen minder dan 10 zitplaatsen hebben en moeten ze worden vervaardigd/geassembleerd in vrije zones die zijn aangekondigd door de douane of de Industrial Estate Authority van Thailand.  De vrijstelling loopt tot eind 2025.

De maatregelen zijn bedoeld om het gebruik van elektrische voertuigen in Thailand te versnellen, wat de uitstoot van kooldioxide en luchtvervuiling veroorzaakt door fijnstof met een diameter van 2,5 micrometer of minder (PM2,5) zal helpen verminderen, zei regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana dinsdag.

De regering verwacht tegen 2025 een toename van het gebruik van elektrische voertuigen met 123.000 eenheden, maar zal 3,5 miljard baht aan belastinginkomsten mislopen.

“Het geschatte inkomstenverlies kan hoger zijn, afhankelijk van de binnenlandse vraag”, voegde Thanakorn eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!