Inwoners van Na Jomtien geven naar verluidt de voorkeur aan nieuwe verkopersvrije strandmaatregel na het verbod van afgelopen maandag 

PATTAYA:- De gemeente Pattaya heeft zijn Tesskit politie de opdracht gegeven om de nieuwe regelgeving van afgelopen maandag tegen het binnendringen van verkopers op het uitgestrekte Na Jomtien-strand strikt na te laten leven.

Als gevolg daarvan waren veel bewoners in het gebied naar verluidt blij om het lege strand te zien, en vertelde dat ze géén last meer hadden van lawaai en verkeersproblemen.

Een leger van stadsambtenaren en wetshandhavers patrouilleerden deze week op Na Jomtien Beach om te voorkomen dat straatverkopers het strand zouden binnendringen, omdat het strand sinds maandag 27 juni j.l. alleen voor ontspanning is toegewezen 

Volgens de Thaise krant bestond de troepen uit officieren van vijf overheidsinstanties, waaronder de gemeente Na Jomtien, de marinebasis Sattahip, het district Sattahip, het politiebureau van Na Jomtien en het havenkantoor van Pattaya. 

De leidinggevende van deze patrouilles, Khun Chatchai zei dat ze de hardnekkige verkopers eerst zouden benaderen met een compromis, maar volledige juridische stappen zouden ondernemen als de verkopers weigerden mee te werken.

“We hebben borden opgehangen als een eerste waarschuwing tegen het binnendringen van het strand op Na Jomtien Beach en als een verzoek aan de verkopers om de nieuwe regel na te leven”, verklaarde Chatchai.

Volgens berichten waren veel inwoners van Na Jomtien het eens met de strandaanpassing. Ze merkten op dat strandgangers nu vredig op het strand konden ontspannen en zonder door strandverkopers te worden lastiggevallen.

Sommige bewoners beweerden ook dat ze te maken hadden met geluidsoverlast, slecht verkeer en conflicten tussen verkopers die om een ​​plek vochten, maar nu waren ze blij om het vredige strand weer te zien.

De gemeente Na Jomtien is zich bewust van hoe populair het marktgebied was en ook hoe belangrijk eten en zitplaatsen zijn voor veel toeristen en bestudeert naar verluidt de regels voor verkopers in andere gebieden zoals Jomtien en Pattaya om een ​​georganiseerd plan voor de toekomst te ontwikkelen, waarbij ook rekening wordt gehouden met het verkeer aanpassingen. 

Voorlopig is het verbod echter totaal totdat het compromisplan is opgesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!