Het jaarlijkse vegetarisch festival van Phuket staat weer voor de deur

THAILAND:- Voor alle Thaise culturele enthousiastelingen die op het blog van Olleke Bolleke in Thailand vertegenwoordigd zijn, zet u schrap voor het jaarlijkse vegetarische festival van Phuket!  Gisteren vertelde de vice-gouverneur van Phuket Amnuay Pitsuwan tegen de lokale media dat het Phuket Vegetarisch Festival dit jaar van 26 september tot 4 oktober zal worden gehouden.

Het vegetarisch festival van Phuket staat bekend om zijn Ma Song.  Waarbij toegewijden zullen zichzelf verminken en hun wangen en tong doorboren met zwaarden, messen en spijkers.  Ze zullen dan uren marcheren, met de bedoeling dat ze door hun pijn een heilige en spirituele staat kunnen bereiken.  De Ma Song hebben helpers die hen volgen om hun bloed op te ruimen en het bloed met handdoeken te deppen en hen te behoedden voor ongelukken door het vele vuurwerk dat wordt gegooid.

Khun Amnuay vertelde tegen The Phuket Express: “Het festival heeft tot doel onze kostbare lokale tradities te behouden en cultuur en toerisme te ondersteunen.”

De plaatselijke gezondheid is van plan om Covid19 maatregelen op het festival te handhaven.  Iedereen die deelneemt aan rituele ceremonies bij de heiligdommen moet minimaal twee Covid-vaccininjecties hebben en moet tijdens het festival elke drie dagen een ATK-test ondergaan.  Ook moeten deelnemers te allen tijde mondkapjes dragen.  

Khun Chantana Sittiphan van het provinciaal kantoor van cultuur zei dat de beheerders van tempels verantwoordelijk zullen zijn voor de handhaving van de maatregelen.

Hij merkte ook op dat bestuurders moeten overwegen om activiteiten te verminderen, of het aantal mensen dat eraan deelneemt.  Ze voegde eraan toe dat winkels geen vuurwerk mogen verkopen.  Het enige toegestane vuurwerk is het vuurwerk dat tijdens de ceremonie wordt gebruikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket express

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!