Het jaar van de draak brengt een groot aantal evenementen naar Oost-Thailand

PATTAYA:- Deze kustplaats is één van de meest levendige en kleurrijke steden van Thailand en is klaar om het Jaar van de Draak met een knaller te verwelkomen, aangezien er in januari een reeks evenementen plaatsvinden. De evenementen variëren van traditionele ceremonies tot spannende wedstrijden, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende smaken en voorkeuren van zowel de lokale bevolking als bezoekers.

De viering begon eergisteren op nieuwjaarsdag, met een unieke traditie van het aanbieden van aalmoezen met droog voedsel aan 19 monniksafbeeldingen uit negen verschillende tempels. De veelbelovende gebeurtenis vond plaats op drie locaties: Wat Chai Mongkol-tempel, Naklua Park en Jomtien Beach Road. Het evenement had tot doel geluk en zegeningen te brengen voor de deelnemers en de stad.

De volgende weekenden, 6-7 januari en 13-14 januari, vinden het 15e Naklua Market Walk & Eat Festival 2024 plaats, een gastronomisch genot voor fijnproevers. Het festival toont de lokale smaken en specialiteiten van Pattaya, terwijl de lokale bevolking en toeristen naar Naklua Market Street trekken om te genieten van een verscheidenheid aan gerechten en snacks.

Pattaya luidt het Jaar van de Draak in met stijl en biedt een scala aan evenementen voor de lokale bevolking en bezoekers, van traditioneel tot spannend.

Voor avontuurliefhebbers is het Pattaya Watersport Festival 2024 een evenement dat u niet mag missen, aangezien er van 5 tot 7 januari lokale jetski- en speedbootraces plaatsvinden. Het evenement vindt plaats in het Jomtien Beach Water Sport Center, waar toeschouwers de spannende weergave van vaardigheid en snelheid op het water.

Op 13 januari viert Pattaya Nationale Kinderdag, een dag gewijd aan het geluk en welzijn van de jonge inwoners van de stad. Het stadhuis van Pattaya organiseert een dag vol plezier en activiteiten voor de kinderen, zoals spelletjes, wedstrijden, geschenken en entertainment.

De SUP Pattaya Championships 2024, gehouden op 27-28 januari, zijn een ander hoogtepunt van de maand, omdat er intense wedstrijden in stand-up paddle-boarding plaatsvinden. Het evenement vindt plaats in het Jomtien Beach Water Sport Centre, waar toeschouwers getuige kunnen zijn van topsporters die hun vaardigheden op het water demonstreren.

Ten slotte wordt de jaarlijkse viswedstrijd van Pattaya 2024, gehouden op 29-30 januari, een traktatie voor vissers en sportvissers. De wedstrijd vindt plaats in het Jomtien Beach Water Sport Center en biedt deelnemers en toeschouwers een spannende ervaring in de rustige baai van Pattaya.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!