Stabilisatiewiel raakt los van de Yellow Monorail trein in de hoofdstad van Thailand en komt op een taxi terecht

BANGKOK:- Gisteravond viel er een wiel van de gele monorail-trein en raakte een taxi op Thepharak Road in Samut Prakan. Er werden geen gewonden gemeld.

Het incident vond rond 18.30 uur plaats op Thepharak Road, waar de trein overheen rijdt. Een wiel van de trein met bestemming Lat Phrao viel op de weg en raakte de motorkap van een groen-gele taxi nabij station Si Thepha. 

Khun Wirat Khumsap, de 73-jarige taxichauffeur, schrok zich een hoedje en zei dat de klap een oorverdovend geluid veroorzaakte. Hij en zijn passagier bleven ongedeerd, maar de passagier schrok en stapte onmiddellijk uit de taxi en rende geschrokken weg.

Volgens de lokale politie was het vallende wiel een stabiliserend wiel dat normaal gesproken langs één kant van de betonnen steun van de monorail rolt.

Dit incident is de nieuwste blamage in het openbaar vervoerssysteem van de hoofdstedelijke regio, slechts negen dagen nadat een vier kilometer lang stuk elektrisch spoor loskwam van de Pink Line-monorail op Tiwanon Road in Nonthaburi. 

Bij dit incident raakten toen drie voertuigen beschadigd, maar er vielen geen gewonden, aangezien het incident midden in de nacht plaatsvond toen er geen treinen reden.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!