Het is uit met de pretsigaretjes in Thailand, een nieuwe wet zou de cannabissigaretten gaan verbieden

BANGKOK:- Thailand heeft vorige maand het kweken, verkopen, bezitten en gebruiken van cannabis gedecriminaliseerd met zeer weinig regels of voorschriften om de nieuw gelegaliseerde drug te beheren.  De Thaise politici trokken al snel aan bel, omdat de legalisatie eigelijk bedoeld was voor medische doeleinden en nooit bedoeld zou zijn dat het een legale recreatieve drug zou worden.  

Nu neemt de Thaise overheid stappen om de wijdverbreide populariteit van cannabis te beteugelen, met een nieuwe wet om alle vormen van sigaretten die cannabisextract gebruiken te verbieden.

De National Tobacco Products Control Committee heeft de wet naar voren gebracht, die de verkoop zou verbieden van niet alleen elektronische sigaretten of vapes die cannabisextract gebruiken, maar ook traditionele sigaretten en sigaren die de drug gebruiken, inclusief joints.  Het verbod zou het recreatief gebruik van cannabis ernstig onder druk zetten, aangezien ongeveer een miljoen mensen een certificaat krijgen om de plant te kweken, verkopen of gebruiken, en winkels en stands die joints en andere cannabisproducten verkopen in het hele land en dan vooral  in de toeristische gebieden.

De Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul zat de vergadering voor waar het besluit werd genomen.  Het ministerie van Volksgezondheid zal nu regelgeving formaliseren om nieuwe richtlijnen te creëren voor het verbod op sigaretten of e-sigaretten met cannabis, waarvan de laatste ook onder de jurisdictie van het ministerie van Digitale Economie en Samenleving en de politie zou vallen.

Khun Anutin merkte op om te benadrukken dat de regering en het ministerie van Volksgezondheid altijd tegen het recreatief gebruik van cannabis zijn geweest en dat het oorspronkelijke wetsvoorstel dat leidde tot de decriminalisering van de drug nooit expliciet vermeldde dat recreatief drugsgebruik is toegestaan.

Hoewel het voor minderjarigen nog steeds illegaal is, zijn er sensationele verhalen over kinderen die toegang krijgen tot cannabisproducten en mensen die schijnbaar extreme kwalen lijden als gevolg van het consumeren van de nieuw legale plant over de Thaise media en sociale media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!