Het is toeristen niet toegestaan om vers fruit zonder certificaat naar Thailand mee te nemen.

BANGKOK:- Het ministerie van Landbouw heeft toeristen gewaarschuwd geen vers fruit te kopen, aangezien een fytosanitair certificaat vereist is om het koninkrijk binnen te komen teneinde om een ​​boete van 20.000 baht of een gevangenisstraf van een jaar te vermijden.  

Khun Rapeephat Chantarasriwong, directeur-generaal van het Ministerie van Landbouw, zei dat de overheidsinstantie zowel Thaise als internationale toeristen heeft gewaarschuwd dat het importeren van fruit van boord zonder een fytosanitair certificaat onder de plant quarantainewet B.E.  2507 illegaal is, Overtreders riskeren zowel boetes als gevangenisstraffen.

“Tijdens dit reisseizoen komen er veel toeristen naar ons toe vanuit Thailand en het buitenland, vooral uit Zuid-Korea en Japan.  Ze kopen graag vers fruit zoals dadelpruimen en druiven, die goedkoper zijn dan in Thailand, om mee naar huis te nemen.  

We willen hen waarschuwen dat dit gedrag zonder hun medeweten of intentie een overtreding van de wet zou kunnen zijn”, zei Rapeephat.  

De officier vervolgt onverwijld degenen die de wet overtreden.  U wordt bedreigd met betaling van een vergoeding of gevangenisstraf.  Het betwiste eigendom wordt in beslag genomen en vernietigd.  Zowel het ministerie van Landbouw als de afdeling Publieke Informatie van de Thaise luchthavens werken hand in hand om deze wet goed te keuren.

De aanklachten zijn betaling van een vergoeding van 20.000 baht, een gevangenisstraf van 1 jaar of beide.  Het is gemeld dat verse groenten en fruit die passagiers naar Thailand brengen voortdurend in beslag worden genomen op Suvarnabhumi Airport. 

Het ministerie van Landbouw heeft de afdeling Landbouwregelgeving ook bevolen om op de luchthaven verschillende geschikte vuilnisbakken neer te zetten waar toeristen de verboden voorwerpen kunnen weggooien, waarvan passagiers zich misschien niet bewust zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!