Het is gevaarlijk om hetzelfde mondkapje herhaaldelijk te dragen

THAILAND:- Als u herhaaldelijk hetzelfde mondkapje draagt, loopt u het risico op ernstige, mogelijk dodelijke ziekten als gevolg van de opeenhoping van bacteriën in het masker.  

Het Anti Fake Nieuwsbureau van Thailand heeft bevestigd dat de informatie waar is, daarbij verwijzend naar gegevens van de gezondheidsafdeling van het ministerie van Volksgezondheid.

Na de wijdverbreide bekendmaking van deze waarschuwing op internet, verklaarde de Thaise gezondheidsdienst dat chirurgische mondkapjes niet gewassen. mogen worden en hergebruikt omdat ze als besmettelijk afval moeten worden beschouwd.  Daarom moeten dergelijke mondkapjes op de juiste manier worden weggegooid in een vuilnisbak met een deksel.

Stoffen gezichtsmaskers moeten echter elke dag met zeep of afwasmiddel worden gewassen en in de zon gehangen worden om te drogen.

Het wordt ook aanbevolen dat mensen hun mondkapjes elke 6-8 uur vervangen, vooral als het masker nat wordt of wanneer ze terugkeren uit een risicovol of druk gebied waar de kans bestaat dat de ziekte zich verspreidt.

Het Anti Fake Nieuwsbureau is opgericht door het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij om de verspreiding van nepnieuws op internet en sociale media tegen te gaan en om correcte en geverifieerde informatie aan het publiek te verstrekken, vooral tijdens de COVID-19-pandemie.  wanneer er misleidende informatie is verzameld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: PBS world

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!