Het is een topprioriteit van het ministerie van gezondheid om zo snel mogelijk aan alle provincies in Thailand Covid19 vaccins te leveren

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, liet weten dat de regering van Thailand er vaart achter zet, om zo snel mogelijk Covid19 vaccins voor kinderen van 3 jaar en ouder importeren, op voorwaarde dat er bewijs was dat ze efficiënt en veilig waren.

“Momenteel is de gemiddelde vaccinatiegraad in Thailand 600.000 tot 800.000 doses per dag, en we streven ernaar om het te verhogen om de verspreiding van de delta-variant te voorkomen en om een ​​booster-injectie te geven voor degenen die al twee prikken hebben gekregen,” zei hij.

“Een ander belangrijk probleem op dit moment is het aanschaffen van vaccins voor kinderen ouder dan 12 jaar, aangezien Covid19 door alle leeftijdsgroepen kan worden opgelopen.”

Khun Anutin voegde eraan toe dat de Thailand Food and Drug Administration momenteel twee vaccins heeft goedgekeurd voor kinderen ouder dan 12 jaar, namelijk Pfizer en Moderna, beide zijn van het mRNA-type.  

“Er zijn berichten dat verschillende fabrikanten vaccins ontwikkelen voor kinderen vanaf 3 jaar”, zei hij.  “Het ministerie volgt dit nauwlettend en zal bereid zijn om dergelijke vaccins te importeren als er bewijs is dat ze Covid19 effectief kunnen voorkomen en veilig voor kinderen zijn”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!