De omstreden vice-minister van Landbouw in Thailand, khun Thamanat Prompow wijst de prijs van de AFAPS af

BANGKOK:- Kapitein Thamanat Prompow, secretaris-generaal van de regerende Palang Pracharath-partij (PPRP), heeft volgens een bron geweigerd een prijs van de Armed Forces Academies Preparatory School (Afaps) in ontvangst te nemen voor zijn buitengewone bijdrage aan de samenleving.

De controversiële politicus werd dit jaar genomineerd voor de prijs, maar vanwege de uitbraak van Covid19 virus werd de gebruikelijke jaarlijkse ceremonie om de prijs vorig jaar aan hem en andere uitstekende Afaps-alumni uit te reiken uitgesteld tot dit jaar, aldus de bron.

Kapitein Thamanat, die op 9 september werd ontslagen als vice minister van Landbouw, had de Afaps-commissie al geïnformeerd over zijn besluit om de prijs niet aan te nemen, aldus de bron.

De commissie komt in december opnieuw bijeen om de laatste hand te leggen aan een lijst van de alumni die de prijsuitreiking, gepland voor 27 januari volgend jaar, zullen bijwonen, aldus de bron.

Het wantrouwendebat werd gevoerd tegen de achtergrond van facties binnen de Palang Pracharath-partij (PPRP) die aandrongen op kabinetszetels in ruil voor hun steun voor de premier.

De stap om generaal Prayut omver te werpen was naar verluidt ontworpen door zwaargewichten in de regerende PPRP, waaronder kapitein Thamanat en een aantal afvallige regeringsparlementsleden.

Het vermeende complot om de premier omver te werpen door in het debat stemmen van wantrouwen tegen hem te verzamelen, leidde ertoe dat de premier de op een na laagste stemmen van vertrouwen en de meeste wantrouwen kreeg van zes doelwitten toen parlementsleden hun stem uitbrachten.

Afgezien van kapitein Thamanat, hebben zes andere Afaps-alumni die dezelfde prijs gaan ontvangen dit jaar naar verluidt ook het aanbod afgewezen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!