Het is de restaurants in Pattaya en andere blauwe zones in de provincie Chonburi toegestaan om alcohol te schenken

CHONBURI:- De gouverneur van Chonburi heeft gisteravond rond 18:00 uur nieuwe orders via de afdeling Public Relations op facebook vrijgegeven, waardoor er met onmiddellijke ingang alcohol en drankjes in de “blauwe zones” van Chonburi waaronder Pattaya en Banglamung mogen worden verkocht.

De blauwe zones in Chonburi omvatten: Banglamung, Pattaya inclusief Koh Larn, Si Racha, Koh Sichang, en voor Sattahip alleen in Najomtien en het subdistrict Bang Saray.

De gouverneur van Prachuap Khiri Khan, achtte dat zijn provincie ook gereed zou zijn om het schenken van alcohol bij maaltijden toe te staan.

Belangrijk om te weten is dat alleen restaurants in de blauwe zone en met SHA-certificaten alcohol mogen verkopen om ter plaatsen te nuttigen.  Ander detail is dat de alcoholverkoop is toegestaan vanaf 11:00 uur tot 14.00 uur  en vanaf 17.00 uur  tot 23:00 uur, buiten deze uren blijft de kurk op de fles.

Deze restaurants moeten hun certificaten (stickers aan de voorgevel van hun etablissement duidelijk tonen.

Vooralsnog blijft de avondhoreca, waaronder nachtclubs, pubs, bars, karaoke, soapies gesloten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

2 gedachten aan “Het is de restaurants in Pattaya en andere blauwe zones in de provincie Chonburi toegestaan om alcohol te schenken”

  1. Met dank aan Lisa Hemmilton
    Die heeft zich ingezet voor de opening van de restaurants.(met alcohol)
    Zelf eigenaar van,, Lisa’s guests house,,
    Soi Wat boon.
    We gaan er op toasten in January 👌💪🍺🍺🍺🍸🍸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!