Alle 23 districten in de Thaise provincie Nakhon Si Thammarat tot rampgebied verklaard

NAKHON SI THAMMARAT:- Na hevige stortbuien en berg afvloeiingen zijn alle 23 districten in de provincie Nakhon Si Thammarat uitgeroepen tot rampgebied.

Deze verklaring was afkomstig van de provinciegouverneur Khun Kraisorn Wisitwong, hij vertelde zich in te zetten om de reddingsoperaties te bespoedigen, terwijl het provinciebestuur ook in staat zou zijn het noodbudget onmiddellijk aan getroffen huishoudens te verdelen.

Zware regen, samen met de afvoer van de Khiriwong-berg, duwden een enorme hoeveelheid overstromingswater naar de lagere delen van het hoofddistrict .  Verschillende nederzettingen in het district raakte overstroomd, wat de provinciale volksgezondheidsfunctionarissen ertoe heeft aangezet om vrijdag een Covid19 testcentrum te sluiten en bewoners te adviseren om te testen in ziekenhuizen die het dichtst bij hun huis zijn.

Volgens khun Cha-on Khamplong, een inwoner van Soi Na Wat in de gemeente, begonnen de overstromingen net na middernacht, en het waterpeil bleef stijgen.

 Uit de laatste gegevens van de afdeling Rampenpreventie en -bestrijding blijkt dat de provincie Nakhon Si Thammarat het zwaarst is beschadigd door de zware regenval.  De meteorologische afdeling voorspelt dat zware regenval later vandaag de zuidelijke regio’s aan de Golf van Thailand zou kunnen  bereiken.

De stortregens in het zuiden vertraagde ook het verkeer op Highway 41, die het centrale en oostelijke deel van de staat met elkaar verbindt.  In de ochtend was een drie kilometer lang stuk weg in het Chaiya-gebied van Surat Thani onbegaanbaar voor kleine voertuigen, maar de Highway Department verklaarde het gedeelte om 10.00 uur veilig.  Chauffeurs moeten volgens de politie nog steeds uiterst voorzichtig zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Haley Cormier 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!