Het in Pattaya gehouden “Holi festival” trok een blije, energieke menigte

PATTAYA:- Het festival van de kleuren beter bekend als het Holi festival werd afgelopen weekend  voor het eerst in Pattaya gehouden. Duizenden Indiërs, buitenlanders uit andere landen, Thais maar óók medelanders namen deel aan dit kleurrijke gebeuren.

Het festival werd afgelopen zaterdag bij Central Pattaya Beach aan het einde van Central Klang gehouden.

Bij het festival waren niet alleen de voorzitter van de Thai Indian Pattaya Business Association (TIPBA), Mr. Sukkarat Karnla, en de voorzitter van de Indian Community Pattaya Association (ICP), Mr. Laksaman Singh aanwezig, maar óók Frans Kouwenberg, Otto Louwers en Gerald van Otterdijk, zie foto boven.

Het Festival of Colors (HOLI) Pattaya Thailand werd gehouden om de Indiase tradities te ondersteunen en het toerisme aan te moedigen. Er waren twee zones op het festival: een hindoeïstische religieuze zone en een amusementszone voor organische kleurspetters met livemuziek en dans, evenals gratis Indiaas eten en drinken.

Het festival is één van de meest bekende internationaal Indiase festivals. HOLI betekent ‘einde van het jaar’. De kleurenspatten zijn vergelijkbaar met het Songkran-festival, dat nu nog maar een paar weken verwijderd is.

Het evenement werd gezien als een voorproefje op Songkran op sociale media met duizenden likes en shares op sociale media en grote aandacht, waarvan velen gericht waren op blij en opgewonden dat de deelnemers waren.

De organisatoren leken tevreden met de opkomst en de algehele positieve ontvangst van het evenement en hopen dat het een jaarlijkse traditie in Pattaya zal worden en elk jaar groter zal worden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!