Hele meute Chinese toeristen landt met de eerste vlucht van Loong Air op vliegveld U-Tapao in Oost-Thailand 

RAYONG:- Gisteren verwelkomde International Airport U-Tapao in de provincie Rayong 160 Chinese toeristen op de eerst vlucht van China’s Loong Air naar deze oostelijke provincie.

Vlucht GJ8973, een Airbus A320, arriveerde vanaf de internationale luchthaven Xi’an Xianyang in het noordwesten van China met toeristen die Thailand willen bezoeken, zo vertekend adjunct-directeur, admiraal Kiatkul Suwan van de luchthaven.

Een groep dansers en drummers van Nong Nooch Tropical Garden verwelkomde de Chinese bezoekers op de luchthaven met een Thaise traditionele muziekshow.  Elke toerist ontving ook een bloemenslinger en souvenir van het vliegveld.

Admiraal Kiatkul prees de terugkeer van Chinese reizigers na drie jaar durende Covid19 pandemie als een goed teken voor de toeristenindustrie in Rayong.

“Wij geloven dat het toerisme snel zal herstellen en net als in het verleden substantiële inkomsten voor lokale gemeenschappen zal gaan genereren.”

De admiraal verteld dat vliegveld U-Tapao tijdens piekperiodes 1.400 passagiers per uur kan verwerken.

De luchthaven was klaar om te voldoen aan de groeiende vraag van zowel toeristen als zakenreizigers die de oostelijke regio en de economische centra in de Eastern Economic Corridor bezoeken, voegde hij eraan toe.

China schrapte begin januari quarantainemaatregelen, waardoor burgers groen licht kregen om te reizen.

Volgens de toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, zullen er in het eerste kwartaal ongeveer 300.000 Chinese toeristen Thailand bezoeken, waarvan er over het hele jaar minstens 5 miljoen worden verwacht.  Het verwacht dat Chinese reizigers het aantal buitenlandse toeristen dat in Thailand aankomt in 2023 zal opdrijven tot minstens 25 miljoen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “Hele meute Chinese toeristen landt met de eerste vlucht van Loong Air op vliegveld U-Tapao in Oost-Thailand ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!