Het in noordoosten van Thailand gelegen Mae Sai overstroomd door overloop van de Sai rivier

CHIANG RAI:- De Sai rivier is in het afgelopen weekend buiten haar oevers getreden, waardoor de woonwijken in het hoofddistrict in het noorden van de provincie Chiang Rai onder water kwamen te staan, na de aanhoudende zware regenval sinds vrijdag.

Het peil van de toch al gezwollen rivier liep zo snel op dat de autoriteiten bewoners en bedrijven niet tijdig konden waarschuwen, waardoor ze tijd hadden om hun waardevolle spullen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen.

Gisteren kwam de melding dat het water in sommige gebieden was gezakt, hoewel het nog steeds licht regent.

Midden eergisteravond trof een overstroming van de Mae Rai-stroom, die van de berg Chiang Tung naar beneden stroomt, het dorp San Kong in het Mae Rai-subdistrict van het Mae Chan-district.

De muur van de San Kong-tempel stortte gedeeltelijk door de sterke stroming van het vloedwater in. Een aantal voedselverkopers op de markt van San Kong klaagde dat de ingrediënten die ze die ochtend hadden bereid om te koken, door de stroming werden weggevaagd.  De toegangsweg naar het door de overheid betaalde Doi Tung-project aan de voet van de berg stond ook onder water.

De politie van het Mae Sai-district schreef op haar website dat er agenten zijn gestuurd om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.  De overstromingen in het Mae Sai-district zijn vannacht de tweede sinds half augustus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!