Het idee voor een zeilboot-vormige skywalk in Noordoost-Thailand is warm ontvangen maar kost wel even 70 miljoen baht

SA KAEO:- Een commissie van overheidsfunctionarissen in het noordoosten van Thailand hebben een budget van 70 miljoen baht aangevraagd voor een nieuwe bootvormige skywalk in de Isaan-provincie Sa Kaeo, de “Khao Chakan Skywalk”.

De Khao Chakan Skywalk wordt gemaakt van glas en gemaakt in de vorm van een “Jonker” (zeilboot), een type klassiek Chinees zeilschip dat al eeuwenlang in Zuidoost-Aziatische wateren wordt gebruikt.

De burgemeester van het district Khao Chakan, Khun Chot Daengchan, zei dat de zeilboot vormige skywalk vele toeristen naar de provincie Sa Kaeo zou lokken.

Het idee heeft veel steun gekregen van de lokale bevolking die zegt dat de skywalk een nieuwe mijlpaal voor de provincie zou kunnen worden en de lokale toeristenindustrie en economie een boost zou kunnen geven.

Als het budget van 70 miljoen baht wordt goedgekeurd, wordt de skywalk gebouwd in een natuurgebied tussen twee bergen in het Khao Chakan Forest Park.

Burgemeester Chot en de directeur van het park Charin Sengloilean waren gisteren naar het gebied gereden om de haalbaarheid van het project te bestuderen.

Khun Chot zei dat hij nog niet zeker is van de realiteit van het project, maar hij nodigt ambtenaren van relevante instanties, ingenieurs en experts uit om op de locatie te komen om te proberen zijn droom waar te maken.

Tot nu toe hebben ingenieurs een 3D-model gemaakt van een 69 meter lange, 12 meter brede glazen skywalk in de vorm van een jonker.  De skywalk wordt versierd met twee zeilen om de look compleet te maken.

Parkdirecteur Charin zei dat het 3D-model samen met een onderzoek naar de milieu-impact van het project binnenkort zal worden ingediend bij het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP).

Khun Chot voegde eraan toe dat hij een back-upplan had als de DNP het project geen groen licht zou geven.  Het tweede plan was om een ​​natuurpad op de berg aan te bieden.  Hij geloofde dat dit pad óók toeristen naar de provincie zou kunnen trekken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!