De handel op de Yaowarat Road in Bangkok gaat weer als vanouds

BANGKOK:- Honderden Chinese inwoners van Bangkok gingen gisteren in de aanloop van het Chinees Nieuwjaar naar de Yaowarat Road in Bangkok’s Chinatown, om eten en andere items te kopen welke gebruikt worden in traditionele ceremonies ter ere van voorouders en goden tijdens de viering van Chinees Nieuwjaar.

De winkeliers keken halsreikend uit naar de terugkeer van klanten nadat de vieringen aan veel beperkingen waren onderworpen en de economische situatie moeilijk was tijdens de Covid-19-pandemie. 

Directeur-generaal van de afdeling Binnenlandse Handel Wattanasak Sur-iam bezocht een markt op Yaowarat Road. Het doel van zijn controlebezoek was het bewaken van de prijzen van de aangeboden goederen.

Hij vertelde tegen de journalisten dat de prijzen van de meeste goederen vergelijkbaar zijn met het Chinese Nieuwjaar van vorig jaar, met uitzondering van het luxe voedsel en sommige producten met geïmporteerde ingrediënten zoals noedels. Daarnaast zijn de prijzen voor sinaasappelen iets hoger dan vorig jaar omdat het oogstseizoen bijna voorbij is, zo vertelde Khun Wattanasak.

Hij zei dat het ministerie van Handel, in samenwerking met supermarkten, groothandelaren en detailhandelaren, een kortingscampagne heeft gelanceerd voor boodschappen en dagelijkse benodigdheden tijdens het nieuwe maanjaar. 

Consumenten kunnen voor 125 baht per kilo gekookte kip kopen bij Big C, Lotus’s, Tops supermarkt en versmarkten die aan de actie deelnemen.

Zo kost de verse kip kost bij Makro 65 baht per kilo. Een set tambun-artikelen van 99 baht is al verkrijgbaar bij 4.600 winkels in het hele land.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!