De politie wijdt monniken in om te bidden voor de Thaise prinses Bajrakitiyabha

SAMUT PRAKAN:- In de Bang Phlee Yai Klang-tempel in de provincie Samut Prakan bij Bangkok zijn gisteren politieagenten en bewoners tot monnik gewijd om verdienste te maken en te bidden voor het herstel van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Bajrakitiyabha Narendira Debyavati.

In totaal namen 49 politieagenten en lokale mannen deel aan de wijdingsceremonie.  De groep zal gedurende 15 dagen 227 regels voor monniken naleven die in de Vinaya zijn beschreven, voordat ze de tempel weer als leek verlaten en op 3 februari terugkeren naar hun normale leven.

De monniken zullen de verdienste van hun boeddhistische beoefening wijden aan het herstel van de prinses.

Prinses Bajrakitiyabha ligt sinds 15 december in het ziekenhuis vanwege een “hartaandoening”. Prinses Bajrakitiyabha is naar verluidt flauwgevallen terwijl aan het trainen was om deel te nemen aan het Thailand Working Dog Championship van het Royal Thai Army in het Pak Chong-district van Nakhon Ratchasima.

De laatste update van het paleis was een verklaring van 8 januari waarin stond dat de prinses nog steeds bewusteloos is. De dokter blijft medicijnen verstrekken en apparatuur gebruiken om de functie van het hart, de longen en de nieren van de prinses te ondersteunen.

In het hele land wordt gebeden voor het herstel van de prinses.  Overheidsdiensten, particuliere organisaties en religieuze organisaties hebben allemaal ceremonies gehouden om te bidden voor de gezondheid van de prinses.

Gisteren verwisselden politieagenten hun uniformen tijdens een groepswijdingsceremonie in voor saffraankleurige monnikspijen waaronder de plv. commissaris van de provinciale politie van Chonburi, Korrawat Hanpradit, en de hoofdinspecteur van het politiebureau van Bang Phlee, Wiroj Tatso bij aanwezig waren.

Afgezien van de groepswijding, nodigde de tempel ook leek-boeddhisten uit voor de ceremonie en instrueerde hen acht boeddhistische voorschriften in acht te nemen.  De ceremonie was bedoeld om zegeningen en goede wensen naar de prinses te sturen en ook om de harten en geesten van de deelnemers te verbeteren.

Het Bhumisiri Mangkhalanusorn-gebouw van het Chulalongkorn Memorial Hospital blijft mensen verwelkomen die eerbetonen willen achterlaten en voor de prinses willen bidden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!