Het ‘hoogseizoen’ van Thailand is voorbij na de massale annuleringen

THAILAND:- Jammer genoeg is de vrees de bewaarheid geworden, de toeristen hebben massaal reserveringen in de populaire bestemmingen geannuleerd omdat de langdurige opschorting van het Test & Go-programma het enthousiasme voor de rest van het hoogseizoen in deugen heeft doen vallen.

Khu. Pongsakorn Ketprapakorn, zijnde de voorzitter van de toeristische vereniging van Phangnga, zei dat ongeveer 60% van de boekingen in januari van 36 hotels in Phangnga zijn geannuleerd.  Hotels hebben inmiddels al meer dan 100 miljoen baht verloren, zei hij.

De reisbureaus in Europa, met name Scandinavië, zijn overgestapt naar andere bestemmingen zoals Vietnam, Bali en de Malediven, aangezien de opschorting van Test & Go waarschijnlijk tot minstens eind deze maand zal worden verlengd.

De gemiddelde bezettingsgraad bereikte eind vorig jaar 50-60%, voordat het instortte tot 20-30% nu, zo beweert khun  Pongsakorn.

Hij zei dat zelfs als de regeling in februari wordt hervat, het onwaarschijnlijk is dat buitenlanders tot maart terugkeren, omdat ze reizen moeten plannen en de Thailand Pass moeten aanvragen, wat op zich een tijdrovend proces is.

“Als er tijdens de opschorting van Test & Go géén sandbox gebieden kunnen worden geopend, verliezen we mogelijk de kans in het hoogseizoen en moeten we weer wachten tot het einde van het jaar”, zei de heer Pongsakorn.

Het annuleringspercentage in Krabi is van eind december tot januari met 30% gestegen en er zijn geen nieuwe boekingen vanwege de opschorting van Test & Go en de virale uitbraak in het buitenland, zo vertelde Khun Charintip Tiyaphorn, voorzitter van de toeristische vereniging van Krabi.

 Ze zei dat de gemiddelde bezettingsgraad nu 20% is, maar meer gasten zullen hun plannen annuleren als Krabi niet wordt opgenomen in de zandbakgebieden.

De meeste toeristen hebben gekozen voor restitutie van hun vliegtickets en hotelkamerboekingen, omdat dit gemakkelijker is dan het aanvragen van het Phuket-sandboxprogramma, aldus khun Charintip.

 Ze zei dat het hotelbedrijf deze maand een dieptepunt zal bereiken, met een bezettingsgraad van één enkele cijfer, zoals te zien was vóór de heropening van het land.  Boekingen in februari en maart schommelen rond de 35-40%.

Khun Phisut Sae-Khu, voorzitter van het oostelijke vereniging van Thaise hoteleigenaren, zei dat de regering het Thailand Pass-systeem zou moeten openen zodat toeristen zich vooraf kunnen registreren onder Test & Go.

Toeristen moeten hun reizen kunnen plannen en later het land binnenkomen wanneer de pandemische situatie verbetert, wat een betere optie is voor de industrie dan hun plannen te annuleren, zei hij.

De gemiddelde hotelbezettingsgraad voor Pattaya in januari zal niet hoger zijn dan 30% vanwege het zwakke toeristische sentiment, aldus khun Phisut.

De vijfde Covid19 pandemie in Chon Buri verslechterde ook de situatie voor binnenlands toerisme, aangezien de hotels meer annuleringen ontvangen.

Hij zei dat zijn vereniging 5.000 kamers verzamelt om te fungeren als hotelisolatiefaciliteiten of “hospitaals” om het infectiepercentage te helpen terugdringen.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

7 gedachten aan “Het ‘hoogseizoen’ van Thailand is voorbij na de massale annuleringen”

  1. Dat het aanvragen van tp tijdrovend is is onzin, wanneer je alles goed volgens de regels doet kun je deze binnen 1 à 2 dagen ontvangen. Visumaanvragen (indien van toepassing) is een ander verhaal, daarvoor heb ik dan ook een bureautje in de arm genomen en ook toen was het binnen een week geregeld…

   1. Klopt helemaal.
    Voor mijn Thaise vrouw in December 2021 een Thai Pas aangevraagd.
    Na de aanvraag direct een bevestiging van de aanvraag ontvangen en nog geen 10 minuten de Thai Pas ook al ontvangen.

 1. Thai Pass aanvragen is inderdaad geen gedoe. Maar de test & go kan je dus niet meer aanvragen. Alleen de Alternative Quarantine. En daar zit men niet altijd op te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!