Het hogere verkeersboete beleid in Thailand met 3 maanden opgeschort

BANGKOK:- De Thaise verkeerspolitie zal de handhaving van de nieuwe boetes met drie maanden uitstellen, daarbij aangevend dat er meer tijd nodig is om de nieuwe boetetarieven bekend te maken.

Politie-generaal Preecha Charoensahayanon, adjunct-directeur van het verkeersoperatiecentrum van de Koninklijke Thaise politie, het RTP! zei dat de gewijzigde landverkeerswet gisteren was goedgekeurd, maar voordat de handhaving begint, zullen teams van officieren een bewustmakingscampagne lanceren.

“De nieuwe gewijzigde verkeerswet voorziet in boetes tot 4.000 baht voor het rijden door rood of het overschrijden van de snelheidslimiet, maar tijdens de overgangsperiode zullen ambtenaren kaartjes uitreiken van niet meer dan 500 baht, samen met een waarschuwing dat later boetes zullen worden opgelegd. veel.” zal hoger zijn,” zo verklaarde politie-generaal Preecha.

De nieuwe straffen omvatten boetes tussen 1.000 en 4.000 baht voor te hard rijden, door rood rijden op kruispunten en niet stoppen bij een zebrapad, zo voegde generaal Preecha toe.

Bestuurders die zijn veroordeeld voor rijden onder invloed riskeren een gevangenisstraf van maximaal een jaar en/of een boete van 5.000 tot 20.000 baht.  Bij herhaalde overtredingen binnen twee jaar staat een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en/of een boete van 50.000 tot 100.000 baht.

 “Voor degenen die vóór 5 september zijn veroordeeld voor rijden onder invloed, gelden de nieuwe boetetarieven niet.  De nieuwe bepalingen zijn alleen van toepassing op overtredingen en overtredingen begaan vanaf 5 september”, aldus generaal Preecha.

Hij vertelde ook dat de boetes voor recidivisten verdubbelt zullen worden. Bovendien zullen agenten de bekeuringen  uitgeven via de Police Ticket Management, het PTM, de database, die de boetetarieven vaststelt die worden gecontroleerd door de RTP en dezelfde boetetarieven voor het hele land verplicht stelt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!