Ambtenaren van het departement nationale parken namen in Kachanaburi een 4 jaar oude olifant in beslag

~ZIJN GEWETEN IS MET BRANDHOUT DICHTGESCHROEID~
(Hij is gewetenloos)

KANCHANABURI:- De ambtenaren van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation hebben in een olifantenkamp een vier jaar oude olifant in beslag genomen, het sterke vermoeden bestaat dat de dikhuid in het wild is gevangen.

De ambtenaren van het departement, gingen vergezeld door de lokale politie,  naar het Wang Chan-olifantenkamp van Riviere Kwai Elephants Co in tambon Wang Dong in het district Muang.  Ze werden opgewacht door de zoon van de eigenaar, Kenji Alison.

Khun Mongkol Chaipakdee, een hoofdwachter, zei dat Khun Kenji op 27 oktober vorig jaar toestemming had gevraagd om de olifant naar het district Muang in Kanchanaburi over te brengen.

De jonge olifant was gedocumenteerd als het nageslacht van een gedomesticeerde olifant van Nimor Satayaruangrong, een Karen-man in het Mae Ramat-district van Tak.

DNA-testen die in december werden genomen, toonden aan dat de twee dieren geen familie van elkaar waren.  Nimor had gezegd dat hij de olifant aan Khun Kenji had verkocht voor 800.000 baht.  Mongkol zei echter dat de olifant die in het kamp van Wang Chan in beslag werd genomen, niet de olifant was wiens geboorte eerder in Tak was geregistreerd.

Khun Kenji werd beschuldigd van ongeoorloofd bezit van een beschermd wild dier, het maken van een valse melding over de olifant en kreeg een biljet van 1,6 miljoen baht voor ‘het beschadigen van wilde dieren’.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Brabants Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!