Demonstranten meer dan 4 uur met politie slaags in Bangkok, 5 politieagenten raakte daarbij gewond

BANGKOK:- Na een battle van meer dan 4 uur geweld tegen de demonstranten uitoefenen, zijn dit weekend 5 politieagenten in Bangkok gewond geraakt.

Generaal Piya Tawichai, verbinden het Metropolitan Police Bureau, zegt dat de pro-democratische groep Thalu Fah zich gisteren voor het VN-gebouw aan Ratchadamnoen Road verzameld had, waar de groep ongeveer 2 uur vreedzaam heeft geprotesteerd. Om ongeveer 10 over vier hield de groep het even voor gezien.

Toen, net voor 17.00 uur, kwam er naar verluidt een nieuwe groep jongeren op motorfietsen de Vibhavadi Rangsit Road oprijden, dicht bij het knooppunt Sam Liam Din Daeng. Volgens de Bangkok Post gooiden de jongeren met vuurwerk, pingpongbommen en pijpbommen naar de politie.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat er ook andere voorwerpen naar het departement van het Koninklijke Thaise Leger en het Algemeen Ziekenhuis voor Veteranen werden gegooid 

Na het gooien van allerlei explosieven rukte de oproerpolitie tegen de demonstranten op om de rust en orde te handhaven.

De politie schoot rubberen kogels af en spoot met  waterkanonnen de demonstranten uiteen, een schermutseling die meer dan 4 uur duurde.  In andere Thaise kranten las uw nieuwsbeer dat de demonstranten doorgingen met het gooien van meer handgemaakte explosieven, waardoor 5 agenten gewond raakten.

Verschillende demonstranten werden gearresteerd na de turbulente bijeenkomst.  Ze werden naar het politiebureau van Din Daeng gebracht voor verdere gerechtelijke procedures.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!