Het gratis bootverkeer op het Phadung Krung Kasem-kanaal wordt morgen in Bangkok hervat

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) hervat morgen de gratis elektrische bootdienst op het Phadung Krung Kasem-kanaal, nadat deze in september vorig jaar was opgeschort.  De dienst loopt van het treinstation Hua Lamphong via de Bo Be-markt en de Pan Fah-brug naar het Phra Sumen-fort in het Ratchadamnoen-gebied en beslaat een afstand van ongeveer vijf kilometer.  

Krungthep Thanakom, een investeringsmaatschappij van BMA, werd ingehuurd om een ​​particulier bedrijf te selecteren om de dienst te exploiteren.  Naar verluidt heeft de BMA besloten de kosten voor het uitvoeren van de dienst te verlagen van 2,4 miljoen baht naar 1,8 miljoen baht/maand.

De BMA plant ook de tweede fase van de gratis bootdienst van het treinstation van Hua Lamphong naar de Thewarat-markt.  De dienst is van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 09.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.  

De oorspronkelijke gratis bootdienst op het Phadung Krung Kasem-kanaal werd eind 2020 gelanceerd.  De service was niet populair bij forensen en het aantal passagiers daalde van ongeveer 1.000 naar 400-500 per dag.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!