Het geredde babyolifantje toch nog in de kliniek van Nongnooch in Pattaya gestorven

PATTAYA:- Het geredde 4-maanden oude babyolifantje heeft het toch niet mogen redden, nadat het in november uit een bos in de provincie Chanthaburi was gered.

Het diertje had ernstige verwondingen opgelopen door een val en regen van kogels.

De babyolifant bekend als Phang Fasai, werd na gered te zijn, behandeld in de Nongnooch Garden in Pattaya.  Gebrek aan voedingsstoffen uit melk leidde tot een verzwakte immuniteit en droeg bij tot haar dood.

Khun Phadet Siridamrong, een dierenarts van Nongnooch Garden, schreef op zijn Facebook-pagina dat Phang Fasai donderdag om 21.45 uur stierf na een poging van een uur om haar leven te redden.

Hij zei dat ze aanvankelijk goed reageerde op de behandeling en geleidelijk herstelde. Ze had echter geen voedingsstoffen uit olifantenmelk gekregen.  Het personeel van Nongnooch Garden probeerde haar in leven te houden tot volgende maand, wanneer twee olifanten in de tuin zouden bevallen en er genoeg melk aanwezig zou zijn.

Het gebrek aan voedingsstoffen verzwakte de immuniteit van de olifant, wat leidde tot complicaties in haar maag-darmkanaal en spijsvertering.  De doodsoorzaak was gastro-intestinaal falen, aldus khun Phadet.

De babyolifant werd op 28 november gered uit een bos in het Kaeng Hang Maew-district van Chanthaburi.

Haar linkervoorbeen was zwaargewond en dierenartsen moesten het later amputeren.  Naast verwondingen veroorzaakt door de val, had de olifant ook zo’n 10 schotwonden aan het rechtervoorbeen opgelopen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong  
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!