OLLEKE BOLLEKE GAAT VOOR ÉÉN KEER KORT DOOR DE BOCHT

PATTAYA:- De berichtgevingen in Thailand zijn magertjes, misschien dat de Thaise redactie nog hun slaap aan het verwerken zijn, of dat een kater zijn plek nog moet vinden. Dus vandaag maar eens enkele korte berichtjes welke niet de voorkant van de Thaise kranten haalde.

*
Op de Filipijnen in Bancong zijn naar vermeent de 70-jarige Nederlander Hans Boot en zijn Filipijnse echtgenote dood in hun woning aangetroffen.

De politie in de gemeente Bacong zou een melding hebben gekregen van een onpasselijke geur uit de woning van het echtpaar. 

Bij het daaropvolgende onderzoek zou het echtpaar zijn gevonden in een plas bloed. 

De politie doet onderzoek naar de dood van het stel.

**

Klanten, verkopers en ondernemers hebben de Thaise regering gevraagd om de stijgende prijs van varkensvlees te beteugelen.

De prijs van het varkensvlees vlees steeg in de laatste maanden van 80 baht per kilo tot 102 baht per kilo.

De marktprijzen voor varkensvlees delen varieerden van 160 bath voor spareribs en tot 240 baht voor spek.

***

Bij een vuurgevecht tussen mbo-studenten bij een tankstation in Bangkok is een 20-jarige Thaise jongen om het leven gekomen twee anderen gewond.

De studentengroepen zouden afkomstig zijn van twee rivaliserende scholen, hoewel de exacte details van het geschil niet bekend zijn. 

De politie onderzoekt nu het incident en onderzoekt camerabeelden van camera’s rond het tankstation in een poging de betrokkenen bij de schietpartij te identificeren en voor de rechter te brengen.

****
Bij een controlepost in het district Mae Ai in de provincie Chiang Mai is een politieagent doodgeschoten toen hij probeerde drugssmokkelaars aan te houden.

Een man in de pick-up opende het vuur op de politieagenten waarbij majoor Pibulpan om het leven kwam.

De pick-up truck ging er vandoor en kon 10 kilometer verderop tot stilstaan worden gedwongen, in het voertuig werden 4 miljoen amfetamine-pillen aangetroffen.

Alle verdachten zullen volgende week in de rechtbank voorgeleidt worden.

*****

Het Thaise ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft net voor het nieuwjaar hun milieukwaliteitsaudit van Thailand voor 2021 afgerond, daarin domineerden Prachuap Khiri Khan en Koh Samui met schoonste zeewaterstranden. 

Het beste zeewater was een van de vier categorieën die werden beoordeeld door de studie, waarin ook zoetwaterbronnen, luchtkwaliteit en afvalbeheer werden geanalyseerd.

De beste zoetwaterbronnen waren verspreid over het land en het zuiden van Thailand bleek de beste luchtkwaliteit te hebben. 

Bangkok stond bovenaan de lijst voor beste afvalbeheersystemen.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “OLLEKE BOLLEKE GAAT VOOR ÉÉN KEER KORT DOOR DE BOCHT”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!