Het geplande lightrailproject van Phuket is opnieuw ontspoord!

PHUKET:- Het geplande lightrailproject voor het Thalang-district van Phuket is opnieuw ontspoord.  De Thaise minister van Transport, Khun Saksayam Chidchop, onthulde dat het project nog twee jaar zal worden uitgesteld omdat het door specialisten moet worden herzien.

Het Thaise kabinet keurde het project in het Thalang-district van Phuket in 2016 goed en droeg de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) op om voor het programma te zorgen.

In 2019 meldden Thaise media dat het hele project ongeveer 42 miljard baht zou kosten en 35 miljard baht zou worden besteed aan fase één.  Het definitieve plan en ontwerp zouden in hetzelfde jaar worden afgerond, met tarieven tussen 35 en 40 baht.

De eerste fase is gepland om Phuket International Airport te verbinden met Chalong Intersection met 21 stations die zich uitstrekken over 47,7 kilometer.  De tweede fase omvat nog eens 16,2 kilometer naar Chatchai Checkpoint.

De eerste fase zou naar verwachting in 2024 worden geopend, maar er waren enkele technische problemen in het plan en ontwerp die moesten worden opgelost.  Dus wees minister van Transport Saksayam Chidchop een team aan om de problemen op te lossen.

Volgens de Daily News zou het inhuren van een nieuwe adviseur voor het project het budget opdrijven tot 55,8 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!