Lunchavonturen in Thailand, lekker noedels slurpen in kniehoog water bij Nakhon Pathom

NAKHON PATHOM:-Een Thaise noedelkraam aan de rivier in Nakhon Pathom bruist nog steeds van een constante stroom klanten, ondanks dat ze onder kniediep water staan ​​nadat de Tha Chin-rivier buiten haar oevers is getreden.

De zware regenval veroorzaakt door de tropische storm Noru vorige maand in combinatie met het vrijkomen van water uit verschillende dammen in het noordoosten hebben ertoe geleid dat veel rivieren overstroomden.  Veel gemeenschappen langs de rivier staan ​​onder water, maar de hevige overstromingen lijken de Pa Jit Chicken Noodle-kraam, die al meer dan 30 jaar onder een snelwegbrug staat, niet te deren.

 “Ik dacht dat ik mijn restaurant niet zou openen, want met het stijgende waterpeil, wie zou er komen eten?  Maar omdat er vis was en de klanten bleven komen, gaf het me de kracht om door te gaan’, zo vertelde de restauranteigenaar khun Pornkamol Prangprempree.

“We krijgen juist nu veel klanten omdat zij ook de vissen komen voeren.  Het is alsof je tegelijkertijd een voetenspa krijgt, “voegde ze eraan toe.

Khun Pornkamol zei dat het water dit jaar erg snel steeg, eraan toevoegend dat het maar 10 dagen duurde voordat het water tot kniehoogte steeg.

Ze voegde eraan toe dat de glinsterende zilverkleurige  weerhaakvissen erg populair waren bij kinderen, die ze graag voeren terwijl hun ouders hun noedels opslurpen.

Veel delen van Thailand, waaronder de regio Noord, Noordoost en Centraal, zijn het grootste deel van september getroffen door ernstige overstromingen, waarbij meer dan 224.000 huishoudens zijn getroffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!