Het geboortecijfer in Thailand daalt naar het laagste punt in 71 jaar, waardoor alarm afgaat

BANGKOK:- Het aantal kinderen dat het afgelopen jaar in Thailand is geboren, is gedaald tot het laagste niveau in 71 jaar, zo liet ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid aan de media weten.

Vorig jaar werden in Thailand slechts 502.000 kinderen geboren, ongeveer 30% onder de doelstelling van 700.000 en het laagste geboortecijfer in 71 jaar, zo vertelde de ondersecretaris van het ministerie, Khun Anukul Pidkaew, op een persconferentie.

Aan zijn zijde stond Dr. Somchai Jitsuchon, een onderzoeker aan het Thailand Development Research Institute. Beiden beschreven het lage geboortecijfer als een “alarmerend”

Khun Anukul zei dat het dalende geboortecijfer ervoor heeft gezorgd dat het aantal Thaise kinderen dit jaar is gedaald tot 10,9 miljoen, of 16,3% van de totale bevolking.

De bevolking in de werkende leeftijd is 42,6 miljoen, of 63,6% van de bevolking. Het aantal ouderen is 13,5 miljoen of 20,2% van de bevolking.

Als de huidige trend in geboortecijfers doorzet, zal in 2040 slechts 13,3% van de Thaise bevolking kind zijn, zal de bevolking in de werkende leeftijd dalen tot 55,5% en het aantal ouderen zal stijgen tot 31,1%, aldus Anukul.

Khun Anukul maakte ook bekend dat in 2022, het tweede jaar op rij zal zijn dat het aantal sterfgevallen in Thailand het aantal geboorten overschrijdt.

Volgens het National Bureau of Statistics zijn er in Thailand in 2021 540.000 kinderen geboren, tegen 580.000 in 2020 en 600.000 in 2019. Volgens het bureau stierven in 2021 560.000 Thais.

De economische crisis veroorzaakt door de pandemie lijkt ouders ertoe te hebben aangezet om twee keer na te denken over het krijgen van kinderen, terwijl Covid-19 de sterftecijfers heeft verhoogd, zei Anukul.

Hij noemde vier belangrijke redenen voor het dalende geboortecijfer:

 • De sterkere rol van vrouwen in de samenleving en in het beroepsleven.
 • De stijgende kosten van levensonderhoud.
 • Een disbalans tussen werk en gezinsleven.
 • Sociale en economische ongelijkheid.

Anukul zei dat zijn ministerie zal proberen meer geboorten aan te moedigen door de reikwijdte van de subsidie ​​van 600 baht per maand voor kinderen die in arme gezinnen worden geboren, uit te breiden.

Het programma loopt al zeven jaar en treft 2,4 miljoen kinderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Social Media

Eén gedachte over “Het geboortecijfer in Thailand daalt naar het laagste punt in 71 jaar, waardoor alarm afgaat”

 1. Eindelijk gaan ze eerst nadenken voordat ze kinderen nemen.
  Hadden ze al veel eerder moeten doen.
  Komt er vanzelf meer ruimte in Thailand. Al zal dat wel een paar jaar duren.

  Voorlopig zitten de weeshuizen nog overvol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!