Lintworm van 2 meter gevonden bij Thaise man die graag rauw vlees eet 

BANGKOK:- De Thaise Khun Amarit plaatste op zijn Facebook pagina bericht waarin hij waarschuwde tegen het eten van rauw vlees nadat een twee meter lange lintworm in zijn lichaam was gevonden.  

Hij vertelde dat zijn anus begon te jeuken en toen voelde hij iets uit zijn kont glijden.  Eerst dacht hij dat het zijn darmen waren, maar hij merkte dat ze bewogen.  Toen kwam er een tien centimeter lange parasietworm uit zijn achterste.  Aangenomen wordt dat de oorzaak van dergelijke parasieten de consumptie van rauw rundvlees is.

Khun Amarit zei dat rauw rundvlees zijn favoriete eten is.  Twee tot drie jaar lang at hij meerdere keren per maand rauw rundvlees.  De vleesliefhebber vertelde dat er een 2 meter lange lintworm die uit zijn lichaam tevoorschijn kwam, wat bij hem het angstzweet deed uitbreken. Vandaar dat hij nu iedereen wil waarschuwen.

Nadat hij het medicijn anthelminticum ingenomen, kwam de hele lintworm tevoorschijn

Khun Amarit voegde eraan toe dat er geen echte waarschuwing vooraf was en dat hij nooit buikpijn heeft gehad.  Hij heeft alleen een jeukende anus.  Een van zijn favoriete gerechten zijn plakjes rauw rundvlees met een pittige dipsaus die Thais soi ju (ซอยจุ๊) noemen.  Het is een favoriet gerecht van veel lokale mensen in Thailand, vooral in de provincie Isaan.  Een ander populair gerecht is koi nuea (ก้อยเนื้อ), een andere versie van larb (of pittig gemalen varkensvlees) gemaakt met rauw rundergehakt.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft mensen gewaarschuwd om geen rauw vlees te eten, met name rauw varkensvlees.  De Thaise gezondheidsdienst, het DDC, meldde in november vorig jaar dat 101 Thaise burgers in de Isaan-provincies besmet waren met Streptococcus suis, bij Thais bekend als acuut gehoorverlies.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!